Blog

0. Waarom ik dit werk doe

  • Erik Kasteleyn -
  • 21/12/2016  |  Comments (3)

Als ervaringsdeskundige weet ik wat het is, om in een huis met verkeerde straling te wonen.

Mijn ervaring gaat dertig jaar terug. Als jong net afgestudeerd geoloog (aardwetenschapper) lachte het leven me toe. Ik ging op een eigen etage wonen in de Amsterdamse Pijp. Dat was fantastisch. Maar er was iets mis met die woning. Vanaf de eerste nacht kon ik niet slapen. Ik bleef gewoon wakker. Ook de daaropvolgende weken en maanden sliep ik niet of nauwelijks. Continu allert voor iets dat ik niet kon benoemen. Een vreemde beklemmende sfeer, die me heel onrustig maakte.
 
Ook op een andere manier had dat huis iets vreemds. Alles ging er verkeerd. De bovenbuurvrouw leerde ik kennen toen ze dronken tegen mijn voordeur viel. Twintig jaar geleden was ze hier komen wonen. Ze was toen directrice van een bekend Amsterdams theater. Nu was ze werkeloos en aan de drank. Haar vriend woonde op de tweede verdieping. Hij was ooit zeeman, maar was nu ook alcoholist. Op de begane grond was een illegaal naaiatelier, waar ’s nachts met veel lawaai gewerkt werd.
 
Ik zocht hulp. Maar niemand begreep mijn klachten. Geen therapeut of arts kon me helpen. Ik zou depressief zijn en last hebben van mijn opvoeding. Daar kon ik niets mee. Deze klachten had ik nooit eerder gehad. Ze waren ontstaan direct nadat ik in dit huis was komen wonen.
Iemand zei toen als grap ‘misschien zitten er wel aardstralen in je huis’. Een boek uit de bibliotheek gaf daar tekst en uitleg over. Maar mijn probleem was daarmee niet opgelost. Ik kon niemand vinden, die iets aan dat huis kon doen. Ik was radeloos.
Op een nacht brak er brand uit in het illegale naaiatelier op de begane grond. De vlammen sloegen naar buiten en alle bewoners werden geëvacueerd. Wekenlang logeerde ik bij een vriend. Vanaf de eerste nacht voelde ik me al beter. Ik sliep weer normaal en had geen last meer van sombere zware gevoelens. Ik voelde me verlost van een vreemde alles naar beneden trekkende zwaarte.
 
Deze ervaring heeft een grote invloed op mijn leven gehad. Aardstralen waren totaal onbekend voor me. In mijn studie geologie was daar nooit één woord over gesproken. Ik besloot het onderwerp te onderzoeken. Dat heb ik gedaan. Nu, dertig jaar later, kan ik zeggen dat ik begrijp waar het onderwerp over gaat. En ik heb het mooie vak geleerd om huizen met verkeerde straling goed te maken.  Met dat vak wil ik er zijn voor mensen die hulp zoeken. Daarom doe ik dit werk.

Comments (3)

C Hoff

Wat een goeie manier om mensen kennis te laten maken met dit onderwerp, chapeau Erik! Erg interessant, dank je wel

Alice Lentjes

Het feit dat je uit ervaring spreekt Erik, is te merken, want jouw werkwijze is niet alleen of eigenlijk helemaal geen theorie, het is praktijk! Ik ken in Nederland niemand anders die zo gedegen en compleet bezig is met het onderwerp 'straling', want het gaat hier niet alleen om straling boven de grond, maar ook in de grond. Mijn ervaring met jouw consulten is niet dat ik ineens van klachten verlost ben, maar dat ik gaandeweg sterker wordt en klachten verminderen of verdwijnen. Het is een proces, maar dat het werkt wat je doet, staat voor mij vast.

Li-te Kreijger

Wat een verhaal zeg! Lijkt me geen fijn huis geweest. U schrijft leuk. Ik heb zelf ook in een studentenwoning gewoond, in Amsterdam. Daar resoneerde de straling van de lift helemaal door tot in mijn kamer (zoemend geluid). Daar werd ik ook beroerd van, na een half jaar ben ik uit die kamer vertrokken.

Reageer

Door op Verzenden te klikken gaat u akkoord met onze Privacyverklaring (AVG)