Blog

3. Duiding van de wichelroede

  • Erik Kasteleyn -
  • 22/05/2019  |  Comments (0)

Die zomer van 1982 was voor mij een grote schok. Dat de wichelroede uitsloeg was duidelijk. En dat een verborgen geul in de bodem daar iets mee te maken had, was ook niet te ontkennen. Maar waarom sloeg de wichelroede uit? Ik had geen idee en had grote moeite met het acccepteren van dit voor mij nieuwe fenomeen. Het stond gewoon te ver weg van alles wat ik op school en universiteit geleerd had.
 
Ik ging naar bibliotheken en las over aardstralen. Uit de aarde komende straling die mensen, dieren en planten ziek maakt en de wichelroede doet uitslaan. In de zeven jaar van mijn studie geologie (aardwetenschappen) hadden ze mij nooit iets over aardstralen verteld. Ik vond het maar rare hokus pokus verhaaltjes, waar ik weinig mee had.

Terugkijkend heb ik jaren nodig gehad om het onderwerp van de wichelroede een plek in mijn leven te geven. Dat kon ik pas na 10 jaar literatuuronderzoek en het schrijven van het boek ‘Wetenschappelijk onderzoek wichelroedelopen en geopathie’ (1993). 
In dit boek is het elektromagnetisch bio-informatie paradigma beschreven. Dit gaat over nieuwe wetenschappelijke inzichten in de gevoeligheid van biologische organismen voor zwakke elektromagnetische straling. Voor meer informatie klik hier.
Binnen dit nieuwe paradigma denken wetenschappers dat de wichelroede uitslaat door zwakke elektromagnetische straling. Deze geleerden denken dat wichelroedelopers een nog onbekend zintuig hebben voor zwakke elektromagnetische straling. In 1989 is dit in Duitsland onderzocht door de natuurkundigen König en Betz. Voor meer informatie klik hier.

In 2014 deed zich de gelegenheid voor om op een wetenschappelijke hightech-conferentie de wichelroede te bespreken als de oudste sensortechnologie van de mensheid. Voor meer informatie klik hier.

Reageer

Door op Verzenden te klikken gaat u akkoord met onze Privacyverklaring (AVG)